• FLURANET

  • FLURANET

  • FLURANET

  • FLURANET

  • FLURANET

МАГАЗИН

Покупки онлайн та в магазинах по всьому світу

ДИЗАЙН

Оформлення клубів, івентів та фестивалів

ФОТО

Репортажі головних подій нашого життя

Новинки магазину




JIVA-SHOP

Андріївський Узвіз 22Б,
(Станція метро Контрактова Площа)
Київ, Україна

Докладніше  

JIVA-SHOP

Андріївський Узвіз, 22Б
(Станція метро Контрактова Площа)
Київ, Україна

Докладніше    

ETHNO-SHOP

Перетин вулиць Вербової та Нової
(Станція метро Петрівка)
Київ, Україна

Докладніше    


MUSHROOM-SHOP

Докладніше    

FLURANET

Клуб Curlie’s
South Anjuna
Гоа, Індія

Докладніше    

FLURANET

Night Market в Arpora
Гоа, Індія

Докладніше    

  

N-ZIGO

У художній галереї Fluranet (Київ, Андріївський узвіз 22б) представлено творчість українського художника N-Zigo засновник львівського проєкту Artrama
Read more “N-ZIGO”  ►

ОСІННЄ РІВНОДЕННЯ

22 вересня, в день Осіннього рівнодення, ми відкрили портал тривалістю 5 днів в екоцентрі FluRArium з виставкою полотен та картин psychedelic art, майстер-класами зі ліплення скульптур та малюнку… і звичайно ж – музикою!
Read more “ОСІННЄ РІВНОДЕННЯ”  ►

Коли живопис стає відображенням нашого внутрішнього світу

Сучасний живопис знаходить різні відгуки в серцях обивателів і цінителів. Хтось, як і раніше, любить прості, зрозумілі сюжети пейзажів та натюрмортів, колекціонери ретельно вивчають полотна в надії розглянути роботи майстрів, чиї імена залишаться в історії, а для когось мистецтво – це мистецтво. лише спосіб заробити. Як і багато років тому, живопис олією чи аквареллю відіграє вагому роль у людській культурі загалом.

Роль живопису в житті сучасної людини

На відміну від своїх предків, людина в ХХІ столітті рідко відчуває фізичний голод або страждає від нестачі комфортабельних умов життя. Сьогодні ми знаходимося на тому рівні розвитку, коли головну цінність становлять емоції: живі, насичені, яскраві. Вони надають фарб нашому життю, змушуючи прискорено битися серця і запалюючи вогонь у втомлених душах.

Саме втілення, зображення емоцій все частіше стає метою сучасних майстрів пензля, що чуйно вловлюють ті хвилювання, тенденції, яким схильне суспільство. Результатом подібних старань і став абстрактний живопис.

Що це: данина часу або спадщина поколінням

Цей напрям виник ще в 1920-х роках, згодом на його основі розвинулися супутні типи та підвиди живопису, але абстракція захоплює людський розум і сьогодні.

Причин такої популярності кілька:

  • Яскраві, насичені фарби та тони. Незалежно від того, акварель або масляний, абстрактні полотна захоплюють погляд різноманіттям кольорів, їх гармонійним контрастом.
  • Позитивні емоції. Такі картини здатні будити у кожній людині її внутрішнього творця, надавати натхнення та наповнювати енергією. Навіть далекий від мистецтва індивід відчуває приплив сил, дивлячись на абстрактне полотно.
  • Свобода інтерпретації. Насолоджуючись такою творчістю, глядач не ставить питання, а що ж цим хотів сказати майстер. Кожен із нас знаходить щось своє в подібних картинах, і в цьому особлива краса абстракції.
  • Необмежена сфера застосування. Якщо масляний живопис інших напрямів потребує відповідної обстановки, то робота художників-абстракціоністів доречно виглядають як у затишній вітальні, так і в діловому офісі, надаючи кожному приміщенню свою особливу нотку.
Читати